Uw bedrijfsongeval specialist in Groningen
Bel vrijblijvend: 085 - 106 15 97
Home » Arbodienst
arbodienst groningen

De arbodienst in Nederland

De arbodienst kan u adviseren over ziekteverzuim en arbeidsomstandigheden bij uw bedrijf in Groningen. Zo kan de arbodienst een arbeidshygiënisch werkplekonderzoek uitvoeren bij het vermoeden op een mogelijke ontwikkeling van gezondheidsklachten. Ook kan de arbodienst een ergonomisch werkplekonderzoek uitvoeren bij lichamelijke klachten.

Verplichtingen voor bedrijven

De Arbo-wet verplicht bedrijven om preventief op te treden tegen ziekteverzuim en slechte arbeidsomstandigheden. Omdat een werkgever deze deskundige kennis vaak niet zelf heeft, wordt daar de arbodienst voor ingeschakeld. Woont u in Groningen of in de omgeving van Groningen en bent u benieuwd naar de naleving van de arbowetgeving in uw situatie? Neem dan contact met ons op.

De rol van de arbodienst

De rol van de arbodienst is dus zo groot als een bedrijf zelf wil, zolang de arbowetgeving maar wordt nageleefd. Als een bedrijfsongeval plaatsvindt en het slachtoffer overlijdt of ernstig lichamelijk of geestelijk letsel oploopt, moet de werkgever het ongeval op basis van de Arbo-wet wel direct aan de arbeidsinspectie melden. Van zo’n ernstig letsel is sprake als het slachtoffer schade aan de gezondheid heeft opgelopen die binnen 24 uur leidt tot opname in een ziekenhuis of als de schade aan de gezondheid van (vermoedelijk) blijvende aard is. Wilt u meer weten over de arbodienst? Neem dan contact op met onze specialisten uit Groningen: uw specialist bij het afhandelen van uw bedrijfsongeval in Groningen.