Uw bedrijfsongeval specialist in Groningen
Bel vrijblijvend: 085 - 106 15 97
Home » Schadevergoeding
schadevergoeding berekenen

Schadevergoeding na bedrijfsongeval

Heeft u letselschade als gevolg van een ongeval op uw werk? Een bedrijfsongeval hoeft niet altijd een ongelukkig voorval te zijn zoals een val van een instabiele trap. Ook een aanrijding, een productiefout, slechte voorlichting, gebruik van gevaarlijke stoffen of slechte arbeidsomstandigheden kunnen de oorzaak zijn van een arbeidsongeval.

Schadevergoeding eisen

Als de werkgever aansprakelijk is, dan komt u in aanmerking voor een schadevergoeding. Welke schadeposten komen in aanmerking voor een schadevergoeding bij letselschade na een bedrijfsongeval? Hieronder hebben we het voor u op een rij gezet:

  • (onverzekerde) medische kosten
  • gederfde inkomsten
  • kosten voor huishoudelijke hulp
  • reiskosten
  • verminderde pensioenopbouw
  • smartengeld

De zorgplicht

Een werkgever hoeft geen schadevergoeding uit te keren wanneer hij aan de zogenaamde zorgplicht heeft voldaan. Dat houdt in dat hij kan bewijzen dat hij voldoende heeft gedaan voor de veiligheid van zijn werknemers. Ook als hij kan bewijzen dat uw letselschade ook was ontstaan als hij wel aan de zorgplicht had voldaan, is er niet direct sprake van een schadevergoeding. Bovendien moet u als slachtoffer kunnen bewijzen dat de opgelopen schade niet is ontstaan door roekeloos gedrag of onoplettendheid. Indien dit niet het geval is, heeft u recht op een schadevergoeding bedrijfsongeval.

Specialistische hulp in Groningen

Wilt u meer weten? Of wilt u direct een afspraak maken in Groningen? Bel dan direct 085 - 106 15 97.